Verleng het zwemvijverseizoen door de installatie van een warmtepomp!

Als jullie onze website al hebben verkend, dan hebben jullie  gezien dat de mogelijkheden voor het ontwerpen van een zwemvijver  eindeloos zijn. De achterliggende technieken zijn nog niet aan bod gekomen.  Wisten jullie bijvoorbeeld dat je een zwemvijver kunt verwarmen? Dit kan met behulp van een warmtepomp, waarvan het vermogen afhangt van de grootte van je zwemvijver.

Het verwarmen van je zwemvijver is een slimme zet om je zwemseizoen te verlengen en optimaal van je investering te genieten. Natuurlijk is het niet de bedoeling om je vijver in de winter op te warmen tot tropische temperaturen. Dat zou de werking van de biologische filter verstoren. Maar het vervroegen en verlengen van het zwemseizoen is absoluut haalbaar.

We raden aan om je zwemvijver te verwarmen tot een maximum van 28°C. Het handhaven van deze temperatuur helpt je om de balans in je vijver te behouden en de natuurlijke processen niet te verstoren. Zorg ervoor dat je niet boven deze temperatuur gaat, omdat dit het delicate biologische evenwicht van je zwemvijver uit balans kan brengen.

Om je zwemvijver op de juiste temperatuur te houden, heb je een warmtepomp nodig die geschikt is voor de grootte van je vijver. Regelmatige controle van de temperatuur en onderhoud van de warmtepomp zijn ook belangrijk om een soepele werking te garanderen.

Kortom, het verwarmen van je zwemvijver is een slimme investering om je zwemseizoen te verlengen en maximaal plezier te beleven aan je zwemvijver. Onthoud gewoon de magische 28°C grens en houd het biologische evenwicht intact. En geniet van een comfortabele, verlengde zwemervaring!